Microneedling


Microneedling is een behandeling waarbij tientallen kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden om op deze wijze gebruik te maken van het herstellend vermogen van de huid om huidverbetering te krijgen, maar ook huidproblemen op te lossen. Door de huid te beschadigen wordt door ons lichaam de pijlen op dat gebied gericht en dit kan vele resultaten met zich meebrengen.
Zo verkrijgt men:
- stimuleren van de aanmaak van collageen
- verhoging van de opnamen van vocht en voedingsstoffen
- de huid wordt verstevigt en gladder
Maar ook acnélittekens en wondgenezing verkrijgt men door:
- afbreken van bestaand littekenweefsel en versnelling van het genezingsproces
- opvulling van littekenweefsel
En ook hyperpigmentatie verkrijgt resultaten door:
- afbreken van overmatig pigment

Is het geschikt voor u?
Microneedling kan ingezet worden bij ieder huidtype.
Succesresultaten zien we met name bij:
- droge huid
- rijpere huid
- lijntjes en rimpels
- vette huid
- vergrote en/of verstopte poriën
- vale en/of doffe huid
- rokershuid
- zonbeschadigde huid
- (acné) littekens
- pigmentproblemen
- vroegtijdige veroudering
- verslapte huid

Wat kan ik direct na de behandeling verwachten?
De huid sluit zich vrijwel direct na de behandeling en u zult dus enkel een egale roze/rode huid zien na de behandeling. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan dit variëren van enkele uren (1-2) tot enkele dagen. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is normaal en een gewenst resultaat en zal snel niet meer zichtbaar zijn.

De eerste week na de behandeling:
Bij een diepere behandeling kan de huid in de loop van de week licht gaan schilferen, omdat de dode huidcellen 'afschilferen' en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Vanwege de schilfering wordt u geadviseerd om uw huid goed in te smeren en uw huid optimaal te verzorgen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de producten van 'Hannah' om optimaal resultaat uit uw behandeling te halen.

Wat mag u NIET doen na de behandeling?
U mag onder geen enkel beding zonder bescherming de huid blootstellen aan zonlicht, als u dat wel doet ontstaan er hoogstwaarschijnlijk pigmentvlekken. Een goede zonbescherming tijdens de herstelperiode is dus NOODZAKELIJK.

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?
Het proces dat in de huid op gang wordt gebracht heeft tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken zal er verbetering zichtbaar zijn, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden.
Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 4-6 behandelingen in kuurverband nodig. Na de kuur is het advies om 1 losse behandeling per 3 tot 6 maanden te ondergaan om de behaalde resultaten te behouden