Opgietingen


Sauna Dennenmarken in Limburg beschikt over opgeleide ‘saunameesters’ die met veel enthousiasme een opgieting verzorgen voor een hoogtepunt tijdens uw saunadag.

De tijden van de opgietingen zijn dagelijks om 15:00 uur – 17:00 uur – 20.00 uur.

De opgietingen, ook wel bekend als Loyly of Aufguss, vinden op een verantwoorde manier plaats op beschikbaarheid. We verzorgen een breed scala aan opgietingen met elk een aparte geursensatie voor een unieke werking op uw lichaam.

De opgieting gaat als volgt:
Doordat water met een etherische (geurende) olie op de hete stenen terecht komt, komt er stoom vrij. Door de stoom voelt de lucht aanmerkelijk heter maar tegelijkertijd ook aangenamer aan. De stoom wordt d.m.v. wapperen met een natte handdoek verplaatst, waardoor de geur van de olie en de warmte van de stoom goed merkbaar zijn. De stoom bevat waterdeeltjes die neerkomen op uw huid en het transpireren bevordert.
Tijdens de opgieting raakt uw lichaam even oververhit. Uw lichaamstemperatuur kan oplopen tot zo’n 38,5 graden Celsius en de temperatuur van de huid tot wel 40 graden Celsius. Om deze warmte kwijt te raken gaat uw lichaam hevig transpireren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Op die manier wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. Bovendien stimuleert de hoge temperatuur de aanmaak van antistoffen in uw lichaam waardoor het de kans op een verkoudheid of griep verkleint.
 
Na afloop van de opgieting gaat u buiten even rondwandelen of ergens liggen om af te koelen en om uw lichaam weer tot rust te laten komen.
Ga daarna pas koud afkoelen in het dompelbad of onder de koude douche. Zorg ervoor dat u ook het hoofd goed afkoelt, dit voorkomt klachten zoals hoofdpijn.
 
Wij hopen dat u de opgieting als zeer prettig zult ervaren en zien u graag in de saunacabine!